T. Kändler "Köögifüüsika"
5/5
Loetud 2021-07-04
Kui algselt oli raamatu pealkiri üsna segadusseajav ning ei osanud kuidagi oodata, millest antud raamat rääkida võiks, siis tegelikult hõlmabki ta loodusseadusi mis kaasneb toidukunstiga. Ühtlasi saab vastused küsimustele ning arutatakse järgnevaid teemasid:
meilt on röövitud võimalus murda leiba, iga kokk on teadlane (katse vs eksitus), teaduslik toit, kuiv ja märg ning külm ja soe toit, vastuoluline kala, geenirikete olulisus, meelte olulisus söömisel, kalor vs kalor, miks on vajalikud säilitusained, lõhna- ja maitsetugevdajad, kui objektiivsed on maitsemeeled, kogus teeb mürgi, bakterite olulisus, pottide-pannide materjalide olulisus, kas vabad radikaalid on tegelikult ka ohtlikud, kui mahe on mahe, toitumise muutumine evolutsiooni jooksul, pärilikkuse roll maitse-eelistuste kujunemisel, lihatööstuse jalajälg, tulevik: kunstliha, kui toitvad on kilgid, tulevikuinimene ühildub arvutiga, nõudlus vs pakkumine, valge vs pruun rasv, võltsitud Tallinna kilu, maitsemeele keerulisus, 5 maitset ja 10000 lõhna, kust on tegelikult pärit eesti tomat?
Kommentaarid
Postita kommentaar